Stappenplan

Ik ga als volgt te werk:

  1. Een kennismakingsgesprek. Als we een klik hebben bespreken we de mogelijkheden en de kosten.
  2. De diepte in. Om een tuin passend te maken neem ik je graag mee langs moodboards en vragenlijsten: hoe ziet jouw ideale tuin er uit en hoe gaat de tuin gebruikt worden. bij grote projecten vind ik het prettig om een bezoek te brengen aan een voorbeeldtuin om te zien waar je ogen van gaan glimmen.
  3. Een ontwerp maken. Dit is een proces waar we de tijd voor nemen. Voortschrijdend inzicht op de tekentafel is minder werk dan wanneer de tuin helemaal is aangeplant.
  4. Een beplantingsplan maken. Dit is voor mij het meest precisiewerk, omdat ik graag in lagen plant om de border zo lang mogelijk aantrekkelijk te houden.
  5. De aanleg van bestrating en andere harde materialen. Dit proces volg ik altijd graag op de voet om kleine hobbels direct te kunnen oplossen. Ik zorg voor het overleg met stratenmakers e.a.
  6. Het inplanten. Dit doe ik het liefste zelf. Het klinkt raar, maar voor ik heb uitgelegd welk beeld ik voor ogen heb, heb ik het zelf al gedaan. Hoe beter de start van elke plant, des te makkelijker slaan ze aan.
  7. De begeleiding. Na afloop krijgt de klant van mij een digitaal boekwerk met daarin alle planten en het gewenste onderhoud. Als een deel van het onderhoud door een hovenier gedaan zal gaan worden help ik ook graag om uitleg te geven over het onderhoud van minder bekende soorten.
  8. Tot slot kom ik in het eerste jaar op afspraak een aantal keer langs en loop dan met je door de tuin. Hoe gaat het? Graag laat ik je dan zien waar je een helpende hand kunt bieden terwijl de tuin aan het groeien is. Daarnaast kom ik ook gewoon graag na afloop regelmatig langs om ervan te genieten hoe de tuin zich ontwikkelt en volwassen wordt.

Want daar is het voor mij allemaal mee begonnen: het lopen door een gezonde tuin geeft een glimlach en energie.